Τρίτη 17 Απριλίου 2012

VINNIE MOORE 28/11 2011 THESSALONIKI MYLOS CLUB


    VINNIE MOORE   28/11 2011 THESSALONIKI MYLOS CLUB

        Πρώτη δημοσίευση στο site rockarolla.eu στις   2/12/2011  http://www.rockarolla.eu/reports/live-reports/732-vinnie-moore-2811-2011-mylos                                                                

Για 3η φορά υποδεχθήκαμε ένα από τα “δυνατότερα” ονόματα στο χώρο του κιθαριστικού ροκ τον Vinnie Moore. Ο χώρος του club αριθμούσε περί τους 150-180 θεατές.

Τη συναυλία άνοιξε ο Άνθιμος Μάντι (που πρόσφατα κυκλοφόρησε το 2ο προσωπικό του instrumental άλμπουμ). Ένα από τα ανερχόμενα κιθαριστικά ταλέντα της Θεσσαλονίκης, που πριν από λίγο καιρό είχε ανοίξει και τη συναυλία του Paul Gilbert.

Πλαισιωμένος με δύο από τους καλύτερους μουσικούς της Θεσσαλονίκης, τον Κώστα Δομενικιώτη στο μπάσο και τον Αντρέα Παραμπονιάρη στα πλήκτρα, έπαιξε συνθέσεις δικές του από τις δυο δουλειές του άψογες σε σύνθεση και εκτέλεση. (Σημ. για τους φίλους των guitars heroes τα δύο προσωπικά του  άλμπουμ αποτελούν ένα must απόκτημα). Τα πρώτα αυτά 45 λεπτά του Άνθιμου ήταν η ιδανικότερη εισαγωγή, για το κυρίως θέμα που ερχόταν σε λίγο…

Για τον Vinnie Moore τα περισσότερα πράγματα όσον αφορά την ιστορία του στον ρόκ χώρο είναι γνωστά. Έναν από τους guitars heroes της φουρνιάς το `80 που ξεπετάχτηκε  μαζί με πολλούς άλλους γνωστούς κιθαρίστες, όπως Marty Friedman, Jason Becker, Tony Macalpine, Joe Tafolla, κλπ. Ήδη μέλος των UFO και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα συμπεριλαμβανομένου και του τεράστιου Alice Cooper. Συν τοις άλλοις έχει δημιουργήσει την δική του μπάντα, αποτελούμενη από πιτσιρικάδες ταλαντούχους μουσικούς, (κάτι αντίστοιχο έχει κάνει και ο Marty Friedman), και περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη. Έτσι για να γεμίζει τα κενά της περιοδείας των UFO, και των ηχογραφήσεων.

Λιτός και απλός επί σκηνής, ξεδίπλωσε το τεράστιο ταλέντο του για μιάμιση ώρα στο club του μύλου, παίζοντας μουσικά θέματα από τις πρώτες του ηχογραφήσεις “time odyssey” και “mind`s eye”, μέχρι την τελευταία του  to the core”.

Εκτός όμως αυτών έπαιξε γνωστά τραγούδια όπως τα Spanish Castle Magic( Jimi Hendrix), While My Guitar Gently Weeps (George Harrison), Rock me Baby (Robin Trower), και μια εκπληκτική διασκευή του Foxy Lady. Επίσης εντύπωση έκανε το solo του πιτσιρικά drummer.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας υπήρξαν ορισμένα τεχνικά προβλήματα από αυτά που συνήθως παρουσιάζονται στα live, αλλά φυσικά δεν ήταν λόγος να πτοήσουν ένα κιθαρίστα της κλάσης του Vinnie Moore. Αντίθετα μάλιστα του έδωσαν πάτημα για κιθαριστική “φλυαρία”, γεμίζοντας τον χρόνο (που χρειαζόταν ο τεχνικός του club για την αποκατάσταση του προβλήματος), κυρίως με blues ρυθμούς.

Αυτό που ίσως μας έλειψε σε σύγκριση με την προηγούμενη εμφάνισή του στην πόλη μας, ήταν το τζαμάρισμα με τον Gus G, αλλά αυτό δεν μπορεί βέβαια να γίνεται κάθε φορά, ούτε μειώνει σε τίποτα ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση ενός εξαίρετου μουσικού.



                                                                     Ηλίας Μεταλλινός






                                                                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου