Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 6/4/2012 BLOCK 33


                                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 
                                                                           6/4/2012 BLOCK 33
                    Πρώτη δημοσίευση στο site του rockarolla.eu στις 10/4/2012 http://www.rockarolla.eu/reports/live-reports/850--642012-blog-33


     Η  Θεσσαλονίκη αγαπάει το ελληνικό ροκ, αγαπάει το ρεμπέτικο και ακόμα περισσότερο και τα δύο μαζί, αν όμορφα μπορείς μουσικά να τα “πλέξεις”. Αυτήν την όμορφη χημεία  τα τελευταία χρόνια κάνει  ο Γιάννης  Αγγελάκας, με την μουσικά ιδιαίτερη παρέα του.

Πόσο μάλλον αν μέσα σε αυτήν την παρέα συμμετέχει ένα άλλο ροκ παιδί της πόλης μας ο Ντίνος Σαδίκης (στον μπαγλαμά), των ιστορικών πλέον “Εν Πλώ”, με δισκογραφία που μπορεί να μην ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά που μέχρι σήμερα, τα τραγούδια του τραγουδιούνται, διασκευάζονται, εμπνέουν.

  Ενώ η συναυλία είχε ξεκινήσει ,η προσέλευση του κόσμου ήταν ακόμα σε εξέλιξη, με παρά πολύ νεαρό κοινό να έρχεται σε μεγάλες παρέες στον χώρο της εκδήλωσης. ( Περιττό να πούμε βέβαια ότι η συναυλία ήταν sold out).Ο ασφυκτικά γεμάτος χώρος του Block33 με δυσκολία επέτρεπε την είσοδο σε περισσότερους θαμώνες, κρατούσε ένα μικρό μέρος του κοινού έξω από την είσοδο και γύρω από αυτήν.
Η αγάπη του κόσμου έκδηλη. Από την πρώτη κιόλας νότα, όλος ο κόσμος τραγουδάει μαζί με τον Αγγελάκα.
Και στα ενδιάμεσα κενά και μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο τραγούδι, ο κόσμος συνεχίζει:
Είναι ωραία στον παράδεισο…  Είναι ωραία στον παράδεισο…
και η βραδιά μετατρέπετε σε ένα γεμάτο μουσικά χρώματα παραλήρημα...

Η εξέλιξη της συναυλίας έγινε όπως ακριβώς λέει και το συγκρότημα … περιοδεύουμε καθιστοί και, που και που σηκωνόμαστε. Ακούσαμε τραγούδια από δουλειές του Αγγελάκα με τους επισκέπτες , με τις τρύπες, και όχι μόνο. Τραγούδια επίσης του Ντίνου Σαδίκη  όπως το “Χωρίς κανόνα” ,αλλά και την διασκευή του Μάρκου Βαμβακάρη ”Αντιλαλούν οι φυλακές” που είχαν κυκλοφορήσει οι “Εν Πλώ” σε ένα 45άρι βινύλιο και είχε διανεμηθεί χρόνια πριν με το fanzine “Στις σκιές του Β23”. Τα όρθια τραγούδια ήρθαν προς το τέλος , με το “‘Ενα κεφάλι γεμάτο χρυσάφι”,” Ο χαμένος τα παίρνει όλα” , και το συμβολικό” ‘Ολα είναι δρόμος”, με το οποίο έκλεισε και η βραδιά.

Σαν ανταπόδοση για την αγάπη του  κόσμου για τα τραγούδια , ο Αγγελάκας δεν στάθηκε καθόλου φειδωλός στον χρόνο, αφού για περισσότερο από 2 ώρες γέμισε την βραδιά μας με αγαπημένα τραγούδια  


Το παρακάτω βιντεάκι φαίνεται καθαρά οτι "τραβήχτηκε" με κινητό.  Μπορεί η εικόνα να μην  είναι καλή αλλα αντιπροσωπεύει πλήρως την ατμόσφαιρα της βραδιάς.                                                         

                                                                          Ηλίας Μεταλλινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου