Τρίτη 10 Απριλίου 2012

POP-ROCK BAND CONTEST WEBART 2012 25/3/2012 ΜΥΛΟΣ CLUB

        POP-ROCK BAND CONTEST WEBART 2012

                                                  25/3/2012    ΜΥΛΟΣ CLUB 

                                                     

 

Το  συγκεκριμένο event  ξεκίνησε 6 μήνες πριν  με τη συμμέτοχη 60 περίπου συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα, με την διοργάνωση της Web Artagency.
 Παρακολουθώντας από τη αρχή όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ακούγοντας όλα τα τραγούδια που στάλθηκαν για τον διαγωνισμό, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πραγματικά αξιολογότατες μπάντες από όλα τα είδη της ροκ που απλά θέλουν το έναυσμα, για να προχωρήσουν δυναμικά μπροστά.
   Μετά από πολύ δυνατό ανταγωνισμό οι 10 επικρατέστεροι  βρέθηκαν στο  club του μύλου.
 Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 9μμ και κράτησε περίπου 3 ώρες. Κάθε συγκρότημα έπαιξε 2 τραγούδια, ενώ η βραδιά χωρίστηκε σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος εμφανίστηκαν τα συγκροτήματα Displayed, Days Out, The Retrogress ,  και Straw Tone.

Ακολούθησε  η νεαρή τραγουδίστρια Semina ,σε μια 15λεπτη σκηνική παρουσία.

 Στο δεύτερο μέρος  εμφανίστηκαν τα ελληνόφωνα Melodb και Kazoo, και
 οι “μουσικά σκληρότερες” μπάντες , Charisma, Landfill of Dreams και Whispers Circle.
  Ο δυναμισμός  η μελωδια , η δημιουργικότητα και το ταλέντο, ήταν τα βασικά συστατικά της συνταγής. 

Θα ήθελα στήλες ολόκληρες για να αναφερθώ αναλυτικά σε κάθε συγκρότημα, αφού τα μουσικά μονοπάτια των συγκροτημάτων ήταν τόσο διαφορετικά.
Μετά  την ολοκλήρωση της παρουσίασης των συγκροτημάτων, και μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ανέβηκαν στη σκηνή οι  Great Eastern, σε μια εικοσάλεπτη εμφάνιση και με την παρουσίαση δύο νέων τους τραγουδιών.


Υπήρχε τριμελής κριτική επιτροπή για τον διαγωνισμό, αλλά το 70 % της ψηφοφορίας ανήκε στο κοινό που παρευρέθηκε στο club, καθώς κατά την είσοδό του στον συναυλιακό χώρο, αποκτούσε και ένα καρτελάκι με τα ονόματα των συγκροτημάτων και το δικαίωμα ψήφου σε 2 συγκροτήματα.

Μετά  από τριαντάλεπτη περίπου αναμονή και ενώ  οι Great Eastern ολοκλήρωναν την εμφάνισή τους, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.
 Στην δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι ελληνόφωνες μπάντες Kazoo και Melodb αντίστοιχα. 

Την πολυπόθητη πρωτιά κατέκτησε η διμελής μπάντα των   The Retrogress, που εξέπληξε ευχάριστα τους θαμώνες επικεντρώνοντας την προσοχή στις εκπληκτικές δυνατότητες ερμηνείας του κιθαρίστα και τραγουδιστή.
 Δεν θα αναφερθώ στα έπαθλα που κέρδισαν οι 3 πρώτοι , μιας και το ζητούμενο δεν είναι αυτό.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο κόσμος γνώρισε είδε επί σκηνής 10 νέες ταλαντούχες μπάντες. Όσοι παρακολούθησαν από την αρχή τον διαγωνισμό θα ανακάλυψαν επίσης τουλάχιστον άλλα 20 συγκροτήματα που θα μπορούσαν να είναι σε έναν τελικό διαγωνισμού, άσχετα αν δεν βρέθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα στον τελικό.
Όσοι παρευρέθηκαν  στο Club του Μύλου, ( και ομολογώ ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν και ο σημαντικότερος συντελεστής για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού), διασκέδασαν, γνώρισαν, ψήφησαν και ανέδειξαν νέα ταλαντούχα συγκροτήματα και μουσικούς.

Επειδή τα ακούσματα ήταν πολύ διαφορετικά, πιστεύω ότι το κοινό πραγματικά ήρθε σε δύσκολη θέση την ώρα της ψηφοφορίας, αφού το κάθε συγκρότημα ήταν πολύ καλό στο είδος του.

Η πρώτη επίσημη δημόσια εκδήλωση της Webart στέφθηκε  με απόλυτη επιτυχία, φροντισμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, με βασικό στόχο την διασκέδαση του κοινού, και την προβολή νέων μουσικών.


Πιστεύω επίσης ότι τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να γίνονται πολύ συχνότερα, μιας και υπάρχουν καταπληκτικοί  μουσικοί με  φαντασία και δημιουργικότητα και απλά περιμένουν την δική τους ευκαιρία.


Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού με τα ποσοστά ψηφοφορίας ήταν:
1. The Retrogress : 16,00%
2. Kazoo : 15,83%
3. Melodb : 12,56%
4. Straw Tone :11,70%
5. Charisma : 11,53%
6. Landfill of Dreams : 11,36%
7. Displayed : 9,64%
8. 10 Days Out : 5,85%
9. Whispers Circle : 5,53%

Για όσους απουσίαζαν από το συγκεκριμένο event, ενδεικτικά, μπορούν να τσεκάρουν τους φιναλίστ του διαγωνισμού στο παρακάτω βιντεάκι.


 
                                                                                                              
                                                               Ηλίας Μεταλλινός

                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου