Κυριακή 15 Απριλίου 2012

JOHN JEFF TOUCH 9/6/2011 ΜΥΛΟΣ CLUB


JOHN JEFF TOUCH    9/6/2011  ΜΥΛΟΣ CLUB
       Πρώτη δημοσίευση στο site rockarolla.eu στις 11/6/2011  http://www.rockarolla.eu/reports/live-reports/600-john-jeff-touch-962011-club-



Τον  John Jeff Touch τον γνωρίζω αρκετά χρόνια πριν από τις εξέχουσες συνεργασίες που είχε κάνει με τους  Deep Purple, τους S.I.N., και τους Vision του  Lars Eric Mattson.

Ήταν λοιπόν μια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια συναυλία ενός εξαίρετου τραγουδιστή που η δουλειά του και η όλη του πορεία βασίζεται σε σταθερά και αξιόλογα βήματα, προσεγμένα  μέχρι την τελευταία  λεπτομέρεια.

Την συναυλία άνοιξαν δύο νέες αξιόλογες μπάντες, οι  Great Eastern που σε πολλά σημεία μου θύμισαν  Perl Jam, και οι αρκετά δυνατότεροι Rocket Surgery με δικά τους κομματια, αλλά και γνωστές pop-rock-alternative επιτυχίες.

Λίγο πρίν τις 12 o John Jeff Touch εμφανίστηκε στη σκηνή ξεκινώντας με το τραγούδι  sometimes και, πραγματικά καθήλωσε το κοινό με τις φωνητικές του δυνατότητες.(Η καθυστέρηση στην έναρξη οφείλεται σε σημαντικά προβλήματα φωτισμού που παρουσιάστηκαν πριν την είσοδο του John στη σκηνή).

Αυτό ήταν μόνο το ξεκίνημα. Αμέσως καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνεις με μια μοναδική φωνή, ένα τραγουδιστή που μπορεί να ερμηνεύσει οποιοδήποτε τραγούδι. (Σημ. η μεγάλη έκταση της φωνής του, ξεπερνά τις 4 οκτάβες ).Και δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι έχει αποσπάσει τα πρώτα βραβεία σε τρεις διεθνής διαγωνισμούς τραγουδιού στο Εξωτερικό.
Ερμήνευσε τραγούδια δικά του , αλλά και γνωστά τραγούδια  διασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που θα τα ζήλευαν και οι δημιουργοί τους. Με πιο χαρακτηριστικό το Roxanne των Police, και την απίστευτη εκτέλεση του Wide awake των Audioslave.

Ενδεικτικά το set list περιλάμβανε :

1.       Intro-Sometimes- Can`t live without you

2.       Message

3.       Loving you

4.       I want to break free

5.       Like a stone

6.       Solo Vangelis – Give in to me

7.       Spirit

8.       We feel

9.       Crazy

10.   Solo Alex- Another one bust the dust

11.   What I ve done- moments  (acoustic)

12.   Roxanne

13.   Lone song

14.   Billie jean

15.   Wide awake

16.   Dreams

Σίγουρα πάντως δεν είναι πολλοί οι τραγουδιστές που θα τολμούσαν να ερμηνεύσουν τραγούδια που τα γνωρίσαμε από τον τεράστιο Freddie Mercury.

Οι μουσικοί που τον συνόδευαν, ήταν άψογοι .

Μια καλοκουρδισμένη  μηχανή, που ακούραστα σε ξεναγούσε σε jazz , funky, και rock, ρυθμούς, με αρκετές “μουσικές  εξάρσεις” από πλευράς  μουσικών.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο εκπληκτικός νεαρός κιθαρίστας Βαγγέλης Μπακογιάννης, και πιστεύω πως είναι ένα νέο ανερχόμενο ταλέντο, ενώ την μπάντα συμπλήρωναν οι : Φίλιππος Κωσταβέλης στα πλήκτρα, Άλεξ Ξανθόπουλος στο μπάσσο, και ο John Rimarev στα τύμπανα.

Ο John Jeff  ήδη βρίσκεται  λίγο πριν την ολοκλήρωση του δεύτερου solo album,( πρώτο ήταν αυτό με τον τίτλο “First Touch”), που θα τιτλοφορείται “ Warnings”.

Ήταν πραγματικά ένα όμορφο βράδυ, αντάξιο των μουσικών προσδοκιών του κοινού, και σας προτείνουμε σίγουρα την επόμενη φορά που θα δείτε το όνομα John Jeff σε κάποιο event να μην το χάσετε……

                                                                  
                                                                          Ηλίας Μεταλλινός.

                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου