Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

JOHN JEFF TOUCH 31/5/2012 BLOCK 33


                                              JOHN JEFF TOUCH   31/5/2012 BLOCK 33

Πρώτη δημοσίευση στο site του rockarolla στις 6/6/2012 : http://www.rockarolla.eu/reports/live-reports/915-john-jeff-touch-3152012-block-33
  Οι καθημερινές μέρες συναυλιών παραμένουν δύσκολες μέρες και πόσο μάλλον εν μέσο οικονομικής κρίσης και με ταυτόχρονη ημερομηνία διεξαγωγής και άλλων εκδηλώσεων και συναυλιών. Αλλά αυτό το παρακάμπτουμε και προχωράμε στο συναυλιακό γεγονός.

Σε μια ακόμη άρτια εκδήλωσή της η Web Art παρουσίασε  τρία συγκροτήματα (Retrogress, Great Eastern , Broken Tempo ) και τον υπέροχο  John Jeff Touch στον επίλογο της βραδιάς.

  Το εναρκτήριο λάκτισμα της βραδιάς το έδωσαν οι Retrogress, που ήταν και οι νικητές του διαγωνισμού της Web Art που διεξήχθη πριν 2 περίπου μήνες.  Ένα ξεχωριστό ντουέτο – συγκρότημα, με τον Σάκη Σιάκα (άνθρωπο - ορχήστρα), στην κιθάρα στο προηχογραφημένο μπάσο αλλά και στα φωνητικά και τον Κώστα Λιόντι στα τύμπανα.

Στα 30λεπτά της σκηνικής τους παρουσίας ερμήνευσαν δικά τους τραγούδια αλλά και κλασικές επιτυχίες ρόκ συγκροτημάτων.
Παρ` ότι ντουέτο και η σκηνή ”φάνταζε” άδεια, γέμισαν ενέργεια τον χώρο και απέδειξαν ότι και δυο μόνο άτομα, αρκούν για  να ανάψουν το φυτίλι της διάθεσης του κοινού.

Ακολούθησαν οι  Great Eastern με την προσθήκη νέου μπασίστα στον κορμό της μπάντας δίνοντας χρώμα σκηνικής ανανέωσης. Τα δύο νέα τραγούδια  που παρουσίασαν έδειξαν  ότι διατηρούν τα σταθερά βήματά τους, δημιουργώντας μεγαλύτερη μεστότητα στον ήχο τους.

Την εμφάνιση των Broken Tempo δεν θα μπορέσω να την σχολιάσω, αφού τεχνικά προβλήματα τους στέρησαν αρκετό χρόνο από την ημίωρη εμφάνισή τους. Με τα λίγα μουσικά δείγματα όμως που μας έδειξαν (όσον αφορά πάντα τον χρόνο τους στη σκηνή), έδειξαν ότι έχουν μια ιδιαίτερη μουσική, που χρίζει προσοχής.

  Για τον  John Jeff Touch που έκλεισε την βραδιά, ότι και να πω θα είναι λίγο. Πιστεύω ότι είναι από τις μοναδικές φωνές στην Ελλάδα και θεωρώ μεγάλη τύχη που ζει στην πόλη μας.

  Η επιλογή επίσης των μουσικών που τον πλαισιώνουν, δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από άψογη…(Πάνος Κάργας- κιθάρα πλήκτρα, Αλέξης Δεληγιαννίδης- μπάσο, John Rimaref-τύμπανα). Και για μια ακόμη φορά θα αναφερθώ στον νεαρό κιθαρίστα Βαγγέλη Μπακογιάννη που κυριολεκτικά “φυσάει”.
 

Στην 80λεπτη περίπου εμφάνισή του, εκτός από τα δικά του τραγούδια αλλά και τις ιδιαίτερα υπέροχες διασκευές που ερμήνευσε, παρουσίασε και ένα νέο τραγούδι, από την νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “Warnings”, που σύντομα θα κυκλοφορήσει. Το τραγούδι έχει τον τίτλο “Battlefield”,και είναι μια μελωδική αλλά και συνάμα δυναμική σύνθεση, που από το πρώτο κιόλας άκουσμα σε συμπαρασύρει με την έντασή του. Το ίδιο τραγούδι το ξανατραγούδησε στον επίλογο για καληνύχτα, (και καλώς γιατί η επανάληψη είναι η  μητέρα της  μάθησης).

Κάθε φορά που παρακολουθώ κάποια εμφάνιση του John Jeff Touch, η απορία μου είναι πάντα η ίδια. Γιατί αυτός ο μουσικός επέλεξε να μείνει στην Ελλάδα για να κάνει καριέρα, ενώ κάλλιστα με τη υπέροχη αυτή φωνή που διαθέτει, πέραν του ότι θα μπορούσε να είναι ένας περιζήτητος session vocalist, δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στη συνεργασία του με οποιαδήποτε ροκ μπάντα.

Αυτό είναι όμως μια καθαρά προσωπική επιλογή.

Και πολλές φορές ίσως χρειάζεται να πληρώσεις το τίμημα που ο καθένας μας θα πληρώνει πλέον, όταν αποφασίζει … να μείνει και να εργαστεί στην πατρίδα μας … στην Ελλάδα…


                                                                            Ηλίας Μεταλλινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου